Hemsidor

Hemsidor kan byggas på många olika sätt och vilket som passar just dig är beroende på vad sidan skall användas till. Skall hemsidan bara vara en presentation av dig och ditt företag räcker det antagligen med en enkel *statisk sida som kanske uppdateras någon gång per år. Skall hemsidan fungera som en presentation av nyheter ändras genast förutsättningarna. Då behövs en *dynamisk hemsida byggd med hjälp av scriptspråk och databaser. Till de dynamiska sidorna kan även ett administrationsgränssnitt byggas så att du som kund själv kan uppdatera dina sidor. Jag använder mig av scriptspråket *PHP samt databasen *MySQL som är beprövade teknologier inom *WWW.

WordPress

WordPress är den CMS-platform jag rekomenderar för mina kunder för skapande av hemsida.
Vi bygger (programmerar) ett nytt tema så hemsidan ser ut och fungerar som ni vill.
Vi lägger in all data och bilder på era sidor eller så väljer ni att göra det själva.
Vi har en kort utbildning på wordpress administration hur ni lägger till och redigerar information och sidor på er hemsida, hemsidor.

WordPress fakta

WordPress är ett blogg– och innehållshanteringssystem skrivet i PHP och som använder databasen MySQL för datalagringen. Det distribueras under en GNU General public-licens och kan laddas ner och användas kostnadsfritt. Det är ett av de populäraste publiceringssystemen på marknaden och finns på tusentals bloggar och webbplatser.

Förutom bloggning, som WordPress främst används till, är det även anpassat för att kunna hantera hela sajter. Eftersom innehållet på alla sidor blir tillgängligt via en inloggningssida, behöver man inte någon FTP-klient för att kunna redigera och uppdatera sina sidor på webbplatsen.

WordPress går även att anpassa fritt med hjälp av olika tillägg och teman. Dessa kan man antingen skapa själv eller ladda hem från exempelvis WordPress egna webbplats.

(Källa: wikipedia)