Steve Jobs – Apples grundare och en av vår tids mest framgångsrika entreprenörer, avled i natt.

Som användare av Apples produkter sedan en dators hastighet (klockfrekvens) låg på 33Mhz var det med sorg jag läste om Jobs död. Min första Macintosh dator köpte jag för 22 000:-. Det var en Performa 630 med en processor på 33Mhz, 4MB RAM minne och 350MB hårddisk. Jag kommer ihåg att jag installerade Photoshop 2.5 och behövde då uppgradera RAM-minnet. Ett 32MB RAM-minne kostade på den tiden 12 000:-.

Steve Jobs var på den tiden inte på Apple utan var ägare för NEXT, ett företag han startade efter han fått lämna Apple.
Jobs kom sedermera tillbaka till Apple och sedan dess har företaget släppt en rad uppmärksammade produkter som tex iMac, OS X,  iPod, iPhone mm. 

Läs mer om Steve Jobs: http://sv.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs

RIP Steve Jobs

Micke Hansson